Lunchlezing: Geweld in afhankelijkheidsrelaties en de verandering van het klimaat

30 sep
12:15 - 13:15
Aanmelden

Het Expertisecentrum Veiligheid nodigt u graag uit voor een digitale lunchlezing op donderdag 30 september 2021 van 12.15 - 13.15 uur.  Het onderwerp van de lunchlezing is ‘Geweld in afhankelijkheidsrelaties en de verandering van het klimaat’.

Bij geweld in afhankelijkheidsrelaties zullen de meesten van ons denken aan geweld gepleegd door daders van wie slachtoffers emotioneel of materieel afhankelijk zijn. Denk maar eens aan geweld gepleegd door een (ex-)partner, een ouder of een werkgever. Maar mensen zijn ook afhankelijk van het klimaat en hun leefomgeving.

In een aantal verontrustende studies is uitgewerkt hoe ecologische schade door klimatologische veranderingen armoede genereert in grote delen van de wereld. En die armoede blijkt weer een katalysator te zijn voor het ontstaan en voortbestaan van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Dit verband zal Janine Janssen, lector Veiligheid in Afhankelijkheidsrelaties bij het Expertisecentrum Veiligheid, nader toelichten tijdens de lunchlezing, waarbij zij graag met de aanwezigen discussieert over mogelijke oplossingen.

Aanmelden

Aanmelden voor de lunchbijeenkomst op 30 september kan bij het secretariaat van het Expertisecentrum Veiligheid ([email protected]). Na aanmelding ontvangt u de link, waarmee u digitaal kunt deelnemen. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. 

Wij zien uw aanmelding graag tegemoet!   

 Vertegenwoordigers van de media kunnen voor hun aanmelding of vragen contact opnemen met onze afdeling Pers ([email protected] of 088 – 525 86 56). Zij kunnen u uitgebreid informeren en uw vragen helpen beantwoorden.  

Lunchlezing: Geweld in afhankelijkheidsrelaties en de verandering van het klimaat

30 sep
12:15 - 13:15
Aanmelden