Avans AI Talks: Artificial Intelligence & Ethiek

4 okt
16:00 - 18:00
Aanmelden

Op woensdag 4 oktober is er van 16:00 tot 17:30 uur een workshop over Tech, AI en ethiek, onder leiding van onderzoekswetenschapper Marc Steen. De workshop vindt plaats bij Avans Hogeschool, locatie Lovensdijkstraat 61, gebouw LA in de collegezaal. Aansluitend is er tot 18:00 een borrel om nog even na te praten.  

Nu AI in rap tempo ons werk en ons dagelijks leven hervormt, zijn ethische overwegingen belangrijker geworden. Het begrijpen van de morele dimensies van AI is niet alleen een keuze, maar ook een verantwoordelijkheid. En wie kan ons beter door dit complexe terrein leiden dan Marc Steen?

Marc Steen is een visionair op het gebied van AI-ethiek. Hij heeft in zijn lange carrière bij onder andere de TU Delft, Philips, KPN en TNO actief bijgedragen aan het vormgeven van het ethische kader voor de ontwikkeling en implementatie van AI.

Voor wie?

De workshop is voor iedereen interessant: Marc weet de meest ingewikkelde concepten begrijpelijk en inspirerend inzichtelijk te maken. Voor docenten en studenten van Avans, maar ook voor betrokken professionals en andere geïnteresseerden.

Deze workshop gaat over de morele overwegingen rond AI. Na afloop denk je kritischer na over de rol van AI in onze samenleving. 

Avans AI Talks

De workshop van Marc Steen is de eerste in een reeks Avans AI Talks. Voor deze inspirerende AI Talks nodigen we onderzoekers, docenten, studenten, partners en andere geïnteresseerden uit om deel te nemen aan evenementen over kunstmatige intelligentie, geleid door experts op het gebied van AI.

Meld je aan 

Geef je nu op via deze link. Graag ontvangen wij je aanmelding uiterlijk op woensdag 27 september om je plek te reserveren. Gezien de verwachte grote belangstelling, raden we je aan om snel in te schrijven. Met je inschrijving maak je kans op het winnen van het boek 'Ethics for People who work in Tech' van Marc. Onder de inschrijvers verloten we een aantal exemplaren.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de organisatie via [email protected].

Avans AI Talks: Artificial Intelligence & Ethiek

4 okt
16:00 - 18:00
Aanmelden