Mechtild Höing

Mechtild Höing

Mechtild Höing

Dr. Mechtild Höing, socioloog, is docent en onderzoeker bij de Academie voor Sociale Studies in Breda. Daarnaast werkt ze als vrijgevestigd onderzoeker.

Bij het lectoraat Transmuraal Herstelgericht Werken is zij op dit moment als senior onderzoeker betrokken bij het project Ouder in detentie. Hier wordt door middel van actieonderzoek een netwerkaanpak ontwikkeld voor de ondersteuning van kinderen met een vader in detentie. In dit project werkt het lectoraat samen met het Expertisecentrum K I N D, PI Dordrecht, PI Vught, Exodus Nederland en de gemeenten Den Haag en Breda.

Onderzoek

Daarnaast is Mechtilds aandachtsgebied de preventie van seksueel geweld en de inzet van vrijwilligers daarbij. Zij is sinds 2009 als onderzoeker bij Avans en in haar eigen onderzoekspraktijk betrokken bij diverse Nederlandse en Europese (onderzoeks)projecten naar Circles of Support and Accountability (COSA). Bij deze aanpak ondersteunt en begeleidt een groep vrijwilligers een veroordeelde zedendelinquent intensief bij de terugkeer in de samenleving. Hier heeft zij ook promotieonderzoek naar gedaan.