Nieuws

Avans opinie: Ontwikkel corona-apps vanuit kracht regio

29 april 2020, door Onderzoek

Ben Kokkeler, lector Digitalisering en Veiligheid aan Avans Hogeschool, schreef voor BN De Stem een opiniestuk over de corona-apps.

Lees verder

Lectoraat Avans Hogeschool werkt samen met coöperaties

22 augustus 2019, door Avans Hogeschool

Het lectoraat Digitalisering en Veiligheid van Avans Hogeschool gaat per september 2019 meerjarig samenwerken met Midden-Brabant Glas. Samen willen de organisaties de leefbaarheid verbeteren van 4.000 leden in een woon- en werkgebied van 40.000 mensen in vooral de buitengebieden.

Lees verder

Avans opinie actualiteit: Lever uw burgers niet uit aan Whatsapp!

11 maart 2019, door Avans Hogeschool

Wethouders moeten het liefst morgen nog in alle gemeenten Whatsapp vervangen door een maatschappelijk verantwoord platform voor burgers om te communiceren.

Lees verder

Big brother or Smart Sister?: Privacy en de rol van technologie

28 november 2018, door Avans Hogeschool

Technologische ontwikkelingen brengen nieuwe mogelijkheden met zich mee, maar ook hedendaagse onzekerheden en problemen. Veelgehoorde zorgen zijn: Is het veilig? Wat zijn de nadelen en wegen de voordelen daar wel tegenop? In de tentoonstelling Big Brother or Smart Sister wordt onderzocht in hoeverre en op welke manier kunst en ontwerp een bijdrage kunnen leveren aan het denken over en werken aan vraagstukken op het gebied van sociale en digitale veiligheid. De officiële opening van de expositie vindt plaats op vrijdag 30 november op Avans Hogeschool in s'-Hertogenbosch.

Lees verder

Avans Academielezing: Uw buurt veiliger met een buurtapp?

13 november 2018, door Avans Hogeschool

Eerder dit jaar hebben onderzoekers van het Expertisecentrum Veiligheid van Avans in opdracht van het ministerie van Justitie gekeken hoe apps kunnen bijdragen aan sociale veiligheid. Tijdens de Avans Academielezing op woensdag 21 november deelt docentonderzoeker Steven van der Minne best practices uit het onderzoek.

Lees verder