The New Canterbury Tales - Verhalen uit de Toekomst in Stedelijk Museum Breda

23 sep
09:00 - 17:00

Maak tussen 23 september en 22 oktober een reis naar 2070: denk mee over het ontwerpen van een betere toekomst, leer de fictieve bewoners van New Canterbury kennen en neem deel aan de interactieve presentatie.

The New Canterbury Tales in Stedelijk Museum Breda

Gedurende een maand transformeert de Next ruimte van Stedelijk Museum Breda in een open studio waar verbeeldingskracht en creativiteit samenkomen. Bezoekers worden uitgenodigd om deel te nemen aan verschillende activiteiten en samen met kunstenaars, studenten en onderzoekers van Avans Hogeschool, Cambridge School of Art, Stichting KOP en Zerow te werken aan hun ideale toekomst. Het uitgangspunt: een gezamenlijke toekomstvisie op maatschappelijke problemen van nu. Via interactieve presentaties waan je je in de fictieve stad New Canterbury en krijg je de kans om in gesprek te gaan en te filosoferen over de toekomst.

Onderzoeksproject

Het onderzoeksproject, waarin de vraag ‘Hoe bouwen we gezamenlijk vanuit verbeeldingskracht en storytelling aan een duurzame toekomst?’ is gestart vanuit het lectoraat Duurzaam Gebouwde Omgeving van Avans Hogeschool. Het is gebaseerd op interviews met diverse lectoren van Avans Hogeschool. Hieruit werd een frame voor een toekomstvisie opgezet, in de vorm van verhalen die zich afspelen in de fictieve en experimentele stad New Canterbury. Maak onder andere kennis met de bewoners van de fictieve stad en ervaar prototypes van voorwerpen uit de toekomst gemaakt door 3e jaars studenten van Avans Communication and Multimedia Design Breda.

Partnerschap en financiering

'The New Canterbury Tales' is een unieke samenwerking tussen Avans Hogeschool, Stedelijk Museum Breda, ARU Cambridge School of Art, Stichting KOP en Zerow en werd mogelijk gemaakt met financiële ondersteuning van Click-NL met een PPS-schenking van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Voor meer achtergrond informatie over het onderzoeksproject zelf kunt u terecht op de projectwebsite.

Lees meer informatie over programma en updates over het project.