Nieuws

Avans leidt omvangrijk onderzoek naar efficiënt gebruik van grondstoffen in de bouw

1 maart 2019, door Avans Hogeschool

Avans gaat samen met partners uit Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk onderzoek doen naar efficiënt gebruik van grondstoffen in de bouw om CO2-uitstoot terug te dringen. Het Interreg2Seas onderzoeksproject ‘Circulair Biobased Construction Industry’ (CBCI) met een totale financiële omvang van bijna zeven miljoen euro duurt 3,5 jaar. Het project gaat vandaag van start.

Lees verder

Toekomstig straatbeeld bekijken via een spel

12 februari 2019, door Avans Hogeschool

Tweedejaarsstudenten van de Avansopleiding Communication & Multimedia Design (CMD) ontwierpen diverse computerspellen rondom het toekomstige straatbeeld in diverse steden.

Lees verder

Avansopinie actualiteit: Welke energievariant ook, haast is geboden

2 januari 2019, door Avans Hogeschool

In 2030 willen we CO2-neutraal zijn, maar is dat haalbaar? De tijd vliegt en een definitieve oplossing ligt er nog niet. Met kernenergie kunnen we tijd winnen, maar willen we dat? Zeker is inmiddels dat de tijd de grootste vijand is in de strijd tegen CO2-uitstoot. Dit betoogt lector Smart Energy Jack Doomernik van het Expertisecentrum Technische Innovatie.

Lees verder

Avansopinie actualiteit: Hulp na ramp kan veel effectiever

21 november 2018, door Avans Hogeschool

Bij natuurrampen waar ook ter wereld komt de internationale hulpverlening meestal redelijk snel op gang. Maar de termijn waarin het geld moet worden uitgegeven is niet ideaal, betoogt docent-onderzoeker Eefje Hendriks.

Lees verder

Slimme spiegel van Avans

16 november 2018, door Punt.

De vraag naar duurzame stroom groeit harder dan het aantal windmolens en zonnepanelen. “We gebruiken veel energie, maar hebben geen inzicht in ons verbruik”, zegt Redouane Eddeane.

Lees verder

Volgen

Laat uw onderzoek doen door dit Expertisecentrum

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Aanmelden