Jack Doomernik

Jack Doomernik is lector van het lectoraat Smart Energy, dat verbonden is aan het Expertisecentrum Technische Innovatie.

Loopbaan

Jack heeft 30 jaar ervaring in transport- en energieprojecten. Hij is opgeleid als elektrotechnisch ingenieur aan de TU/e met elektrische energietechniek als specialisatie. De eerste 15 jaar van zijn werkzame leven zette Jack in op dit vakgebied. Hij werkte intensief aan de verdere ontwikkeling van het tractie-energievoorzieningsnet van de Nederlandse Spoorwegen. De afgelopen jaren legde Jack zich toe op de technisch-commerciële en economische kanten van de vraagstukken rond energie. Hij deed dat als Managing Consultant EMEA voor Lloyds Register Energy. Jack behaalde zijn Master of Marketing aan de Tias Business School en heeft in 2017 zijn promotietraject aan de faculteit Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen afgerond.

Expertise

Zijn interesse ligt op het snijvlak van onderzoek, technologie, maatschappij en onderwijs. Jack heeft met name kennis van:

  • Opwekking, transport, distributie, opslag en gebruik van elektrische energie en de toepassing van Smart Grids bij eigen productie en elektrisch vervoer.
  • Modelleren en analyseren van energiestromen en netwerken op internationaal, nationaal, regionaal, gemeentelijk, wijk- en huis- of bedrijfsniveau.
  • Toepassing van zonne- en windenergie in huizen, wijken en bedrijventerreinen en de beïnvloeding van gebruikersgedrag.
  • Ontwikkeling van nieuwe technologieën en productlancering voor de realisatie van het ’Internet of Things’.
     

Bekijk de lectorale rede van Jack Doomernik en kom meer te weten over zijn onderzoek.

 

Contactinformatie

Dr. Ir. J.E.M.J. Doomernik MM

jemj.doomernik@avans.nl

06 - 53 93 67 24

Volg Jack Doomernik op