Nieuws

Avans studenten bezoeken fieldlab green economy

12 oktober 2021, door Onderzoek

Een groep 4de-jaars studenten van Avans bezocht afgelopen week het Fieldlab Green Economy Westvoorne. Het onderzoek in dit Fieldlab richt zich op het opwekken van elektriciteit door drijvende zonnepanelen op zee.

Lees verder

Lectoraat NMT professionaliseert lab voor composietmaterialen

26 mei 2021, door Onderzoek

Een plek creëren waar studenten en onderzoekers kunnen experimenteren met composietmaterialen (zoals met vezelversterkte kunststoffen): dat was een wens binnen de opleidingen Werktuigbouwkunde en Mechatronica van Avans Hogeschool. Een wens die met de inrichting van het Advanced Materials Lab (AML) aan de Onderwijsboulevard in Den Bosch eindelijk is vervuld!

Lees verder

ETI mini-conferentie

29 april 2021, door Onderzoek

Prachtige studentprojecten met impact, and here are the results!

Lees verder

Avans zoekt professionals creatieve industrie voor -klankbordgroep.

18 januari 2021, door Onderzoek

Ben je een professional in de creatieve industrie? Heb je ervaring in het vervaardigen van circulair textiel of 3d-printen op textiel? Wil je graag meedenken over nieuwe ontwikkelingen op dit gebied? Grijp dan je kans en wordt lid van de Klankbordgroep Project MIPPO!

Lees verder

Nieuw circulair tentdoek voor evenementen en noodhulp

14 januari 2021, door Onderzoek

Niet alleen bij evenementen maar bijvoorbeeld ook bij noodhulp worden tenten vaak slechts tijdelijk gebruikt. Daarom werken onderzoekers samen met bedrijven om tenten en tentconstructies te vernieuwen en beter herbruikbaar te maken. Onder andere door het ontwikkelen van nieuwe materialen en het toepassen van bestaande materialen op een vernieuwende circulaire wijze: slimmer, beter én duurzamer. Bijvoorbeeld door circulair tentdoek te ontwikkelen, waarop door 3D-printen verstevigingen geïntegreerd worden, zodat hier flexibele zonnecellen op vastgemaakt kunnen worden. En tentdoek dus gebruikt kan worden voor het opwekken van energie.

Lees verder