Nieuws

Avans leidt omvangrijk onderzoek naar efficiënt gebruik van grondstoffen in de bouw

1 maart 2019, door Avans Hogeschool

Avans gaat samen met partners uit Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk onderzoek doen naar efficiënt gebruik van grondstoffen in de bouw om CO2-uitstoot terug te dringen. Het Interreg2Seas onderzoeksproject ‘Circulair Biobased Construction Industry’ (CBCI) met een totale financiële omvang van bijna zeven miljoen euro duurt 3,5 jaar. Het project gaat vandaag van start.

Lees verder

Avansopinie actualiteit: Hulp na ramp kan veel effectiever

21 november 2018, door Avans Hogeschool

Bij natuurrampen waar ook ter wereld komt de internationale hulpverlening meestal redelijk snel op gang. Maar de termijn waarin het geld moet worden uitgegeven is niet ideaal, betoogt docent-onderzoeker Eefje Hendriks.

Lees verder

Duurzame demowoningen voor particuliere eigenaren

31 augustus 2017, door Onderzoek

Het grensoverschrijdende samenwerkingsprogramma Interreg Vlaanderen-Nederland heeft het project EnergieNeutraal Levensloopbestendig Bouwen (ENLEB) goedgekeurd.

Lees verder

Gigantische duurzame uitdaging voor bouwsector

30 augustus 2017, door Avans Hogeschool

Dat we duurzamer moeten gaan leven, staat voor de meeste mensen – gelukkig – inmiddels wel vast. Maar hoe dat precies moet worden aangepakt?

Lees verder

Avansstudenten en asielzoekers maken huizen van strobalen

31 augustus 2016, door Punt.

800 strobalen en 2 dagen werk. Veel meer was er niet nodig voor 12 asielzoekers en een groep Avansstudenten om 3 bouwwerken uit de grond te stampen. Vrijdagmiddag 2 september wordt het geheel officieel geopend.

Lees verder

Kennisplatform

Volg de ontwikkelingen van de onderzoeksthema's GREEN, BIM en LEAN.

Naar kennisplatform