Nieuws

Kennis over circulaire economie voor het oprapen bij hogescholen

20 maart 2019, door Externe bron

Vrijdag 15 maart presenteerde het Lectorenplatform Circulaire Economie in Utrecht tijdens het Netwerkevent Circulaire Economie de publicatie Circulaire economie in de praktijk, met opbrengsten van 2 jaar succesvolle samenwerking.

Lees verder

Avans leidt omvangrijk onderzoek naar efficiënt gebruik van grondstoffen in de bouw

1 maart 2019, door Avans Hogeschool

Avans gaat samen met partners uit Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk onderzoek doen naar efficiënt gebruik van grondstoffen in de bouw om CO2-uitstoot terug te dringen. Het Interreg2Seas onderzoeksproject ‘Circulair Biobased Construction Industry’ (CBCI) met een totale financiële omvang van bijna zeven miljoen euro duurt 3,5 jaar. Het project gaat vandaag van start.

Lees verder

13 maart: seminar Voorkom Toezicht met een Dode Hoek

19 februari 2019, door Onderzoek

Op 13 maart vindt het seminar Voorkom Toezicht met een Dode Hoek plaats van het lectoraat Sustainable Finance and Accounting en adviesbureau BY TRUST plaats.

Lees verder

21 januari 2019: Symposium Continu Verbeteren

22 november 2018, door Onderzoek

Op maandag 21 januari vindt weer het symposium Continu Verbeteren plaats bij Avans Hogeschool in 's-Hertogenbosch. Studenten van de minor Continu Verbeteren vertellen in 17 posterpresentaties welke problemen ze hebben aangepakt, hoe ze die hebben opgelost en wat ze daarvan hebben geleerd. Elk jaar blijkt dat daaruit veel ideeën komen die wellicht ook in uw organisatie passen.

Lees verder

29 november: Symposium Circulaire economie - afscheid lector Jan Jurriëns

12 oktober 2018, door Onderzoek

Ter gelegenheid van het afscheid van onze gewaardeerde collega de heer dr. Jan Jurriëns, lector Sustainable Strategy and Innovation, organiseert het Avans Expertisecentrum Sustainable Business het symposium Circulaire economie, dat plaatsvindt op donderdag 29 november 2018.

Lees verder

Laat uw onderzoek doen door dit Expertisecentrum

Smart Light Concepts

CO2-uitstoot verminderen door slimme openbare verlichting

Naar project