Nieuws

Onderzoek Avansstudenten brengt inloophuizen voor kankerpatiënten naar next level

6 juni 2019, door Avans Hogeschool

Ruim 70 studenten van Avans Hogeschool hebben 2,5 jaar lang onderzoek gedaan naar inloophuizen voor kankerpatiënten in Brabant. Ze brachten onder meer de behoeftes van verschillende patiëntgroepen en hun naasten in kaart en onderzochten communicatie en financiering van de inloophuizen.

Lees verder

Kennis over circulaire economie voor het oprapen bij hogescholen

20 maart 2019, door Externe bron

Vrijdag 15 maart presenteerde het Lectorenplatform Circulaire Economie in Utrecht tijdens het Netwerkevent Circulaire Economie de publicatie Circulaire economie in de praktijk, met opbrengsten van 2 jaar succesvolle samenwerking.

Lees verder

Avans leidt omvangrijk onderzoek naar efficiënt gebruik van grondstoffen in de bouw

1 maart 2019, door Avans Hogeschool

Avans gaat samen met partners uit Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk onderzoek doen naar efficiënt gebruik van grondstoffen in de bouw om CO2-uitstoot terug te dringen. Het Interreg2Seas onderzoeksproject ‘Circulair Biobased Construction Industry’ (CBCI) met een totale financiële omvang van bijna zeven miljoen euro duurt 3,5 jaar. Het project gaat vandaag van start.

Lees verder

13 maart: seminar Voorkom Toezicht met een Dode Hoek

19 februari 2019, door Onderzoek

Op 13 maart vindt het seminar Voorkom Toezicht met een Dode Hoek plaats van het lectoraat Sustainable Finance and Accounting en adviesbureau BY TRUST plaats.

Lees verder

21 januari 2019: Symposium Continu Verbeteren

22 november 2018, door Onderzoek

Op maandag 21 januari vindt weer het symposium Continu Verbeteren plaats bij Avans Hogeschool in 's-Hertogenbosch. Studenten van de minor Continu Verbeteren vertellen in 17 posterpresentaties welke problemen ze hebben aangepakt, hoe ze die hebben opgelost en wat ze daarvan hebben geleerd. Elk jaar blijkt dat daaruit veel ideeën komen die wellicht ook in uw organisatie passen.

Lees verder

Laat uw onderzoek doen door dit Expertisecentrum

Smart Light Concepts

CO2-uitstoot verminderen door slimme openbare verlichting

Naar project