Anna Sabidussi

Anna Sabidussi

Anna Sabidussi is lector International Business bij het Expertisecentrum Sustainable Business. Haar werk bevindt zich op het snijvlak van business en wetenschap.

Loopbaan

Anna integreert zowel inter- als multidisciplinaire perspectieven in internationaal zakendoen. Eerder was ze werkzaam als hoogleraar, onderzoeker, docent, managementconsultant, wetenschappelijk directeur, competencecentermanager, projectleider bedrijfsleven-wetenschap, teamcoördinator en ondernemer. Dankzij deze ervaring weet ze organisatiestrategie, innovatie, finance, ondernemerschap en marketing met elkaar te verbinden.

Onderzoek

In haar onderzoeksagenda vertaalt Anna de behoeften van bedrijven naar projecten die niet alleen relevant zijn voor de praktijk, maar ook wetenschappelijke kennis opleveren. In haar carrière begeleidde ze zowel internationale startups als gevestigde multinationals bij hun internationale ontwikkeling. Dankzij haar focus op het opzetten van kennisdelingsplatforms deed ze expertise op in uiteenlopende sectoren – van hightech, automotive, dienstverlening en agrifood tot de creatieve en luxe-industrie.

In haar onderwijsrol faciliteert en begeleidt ze studenten, bestuurders en organisaties bij het ontwikkelen van hun competenties. Volgens haar visie komen leerresultaten voort uit een actief, dynamisch en resultaatgedreven proces dat gebaseerd is op onderzoeksuitkomsten.

Als teamspeler weet Anna als geen ander partnerships op te zetten voor zakelijke, onderzoeks- en onderwijsprojecten. De afgelopen jaren stond ze aan de wieg van talloze samenwerkingen met vooraanstaande instellingen en bedrijven in binnen- en buitenland.

Anna’s werk stimuleert ons om de rol van economieën en gemeenschappen in een complexe, geglobaliseerde wereld te heroverwegen. Zij is ervan overtuigd dat de koppeling tussen modellen voor duurzame concurrentievoordelen en duurzame ontwikkeling bij kan dragen aan nieuwe manieren van ondernemen “op weg naar een betere wereld”. 

Lectorale rede

Anna heeft haar lectorale rede gepresenteerd op 13 oktober 2021.