Tom van Velzen

Tom van Velzen is kenniskringlid bij het lectoraat Improving Business.

Tom van Velzen werkt voor de Academie voor Deeltijd. Hij geeft les en is voorzitter van de curriculumcommissie. Ook besteedt hij veel tijd aan onderwijs- en lesmateriaalontwikkeling. Daarnaast begeleidt hij studenten in hun leerontwikkeling en bij het afstuderen.

Opleiding

Tom volgde opleidingen voor docent wiskunde, natuurkunde, scheikunde en economie. Hij studeerde Bedrijfskunde aan de Open Universiteit en volgde vele cursussen op het gebied van training, coaching en leiderschap. Zijn expertise ligt vooral op het gebied van organisatiekunde, management en leiderschap.

Loopbaan

Rode draad in de loopbaan van Tom is het opleiden en motiveren van mensen. Hij werkte enkele jaren in het bedrijfsleven als ontwerper/tekenaar van elektronische besturingssystemen. Al snel maakte hij de overstap naar het voortgezet onderwijs als docent exacte vakken. Na ongeveer 9 jaar besloot hij voor een bank te gaan werken; eerst als kantoorbeheerder, daarna als regiomanager. Vervolgens hield hij zich daar bezig met verschillende reorganisatietrajecten en het opzetten van nieuwe afdelingen. Na een korte uitstap naar accountancy is hij teruggegaan naar de financiële sector, maar nu als adviseur en trainer. In deze rol verleende hij diensten voor vrijwel alle Nederlandse banken en verzekeringsmaatschappijen. In 2010 startte Tom als docent bij de Academie voor Management en Bestuur van Avans Hogeschool in ‘s-Hertogenbosch.

Onderzoek

Bij het lectoraat Improving Business werkt Tom mee aan een onderzoek naar verbetertrajecten binnen de langdurige ouderenzorg. 

Contactinformatie

Tom van Velzen

088 - 525 66 73
t.vanvelzen@avans.nl

Locatie Breda
Hogeschoollaan 1
4818 CR Breda

Locatie 's-Hertogenbosch
Onderwijsboulevard 215
5223 DE 's-Hertogenbosch 

Volg Tom van Velzen op