Lectorale rede

Tijdens haar lectorale rede bij Avans Hogeschool in Breda ging lector Leerkracht Miranda Timmermans in op de vraag hoe toekomstige en huidige leerkrachten op hun werkplek kunnen en willen blijven leren.

De toekomst zal het leren 

In Nederland werken 140.000 leerkrachten in het basisonderwijs. Maar als het over vernieuwen van onderwijs gaat, ligt de nadruk op het leren van leerlingen en nauwelijks op dat van de leerkracht. Avans-lector Leerkracht Miranda Timmermans wil daar samen met de basisscholen in de regio verandering in brengen. In haar lectorale rede op 20 januari 2016 bij Avans Hogeschool in Breda vertelde Miranda dat leren op de werkplek voor zowel aanstaande, startende als ervaren leerkrachten steeds belangrijker wordt. Voor de samenwerking tussen opleiding en scholen betekent dit dat het accent moet verschuiven van ‘opleiden in de school’ naar ‘in de school opleiden’.

Lees meer in het magazine Leerkracht. De toekomst zal het leren! een speciale uitgave van de lectorale rede. En bekijk ook onderstaande film van de lectorale rede.

?rel=0" frameborder="0" height="" width="">