Nieuws

Avans en NHTV vullen festivaltent

14 juni 2018, door Punt.

Avans en NHTV bundelen op 13 september hun krachten tijdens het Grootste Kennisfestival van Nederland in Breda. De hogescholen vullen gezamenlijk een festivaltent met sprekers.

Lees verder

Brabant Robot Challenge: met robot Kuri kan oma langer thuis blijven wonen

7 juni 2018, door Punt.

Robots vervangen ons niet, ze werken samen met ons. Met deze slogan in gedachten bouwden veertig studenten van Avans, Fontys en Tilburg University aan zelflerende machines. Die mochten ze woensdag presenteren op het congres van Holland Robotics. Twee Avansstudenten zaten in het winnende projectteam.

Lees verder

“Slimme energietransitie op de kaart te zetten is belangrijk”

5 juni 2018, door Avans Hogeschool

Lector Smart Energy Jack Doomernik en Richard van Leeuwen, lector Duurzame Energievoorziening bij Saxion vertelden op het congres Slimme Energietransitie over onderzoeksprojecten. En over lectorenplatform LEVE, dat oplossingen zoekt voor de onbalans tussen vraag en aanbod van energie.

Lees verder

Brabant Robot Challenge 2018: “Robots spreken tot de verbeelding”

16 mei 2018, door Avans Hogeschool

In de Brabant Robot Challenge gaan 6 multidisciplinaire studententeams aan de slag met het thema robotisering in de zorg. Het team met de beste eindpresentatie wint € 1000.

Lees verder

Enexis Netbeheer en Enpuls organiseren Energy Hack NL

27 maart 2018, door Onderzoek

Tijdens deze smart energy-hackathon zoeken teams naar innovatieve oplossingen en toepassingen voor de 'energieneutrale stad van de toekomst'. 80 talenten en experts dragen 3 dagen lang bij aan een duurzame, betrouwbare en betaalbare energievoorziening in 2050.

Lees verder

Volgen

3 vacatures voor nieuwe lectoren

Naar vacatures

Laat uw onderzoek doen door dit Expertisecentrum