Philippine Hoegen

Philippine Hoegen is onderzoeker bij het lectoraat Autonoom Maken. Daarnaast is ze docent bij AKV|St.Joost.

Loopbaan

Philippine Hoegen is een kunstenaar, ze woont afwisselend in Brussel en Amsterdam. Ze studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, het Piet Zwart Institute in Rotterdam en APASS in Brussel. In haar meerduidige praktijk houdt ze zich o.a. bezig met object en persoon (‘objecthood’ en ‘personhood’). Haar werk bestaat voornamelijk uit performance en performatieve interventies, waarbij ze performance benadert als een manier om te denken met het lichaam en de ervaring, en dit als onderzoeksstrategie inzet.

Recente activiteiten zijn onder andere de solo performance Ventriloquists, bij Brew, Brussel, het gechoreografeerde, participatieve event Fortress: Undo, bij de AKV St Joost Studium Generale en de presentatie van haar onderzoek bij de ELIA conferentie What’s Going On Here? bij Saint Martin’s in London.

Philippine heeft haar eigen kunstenaarspraktijk. Daarnaast geeft ze les bij AKV|St.Joost. Ze is ook moderator bij debatten en conferenties bij onder andere BOZAR in Brussel, Buda in Kortrijk en bij Het Nieuwe Instituut in Rotterdam.

Onderzoek

Voor het lectoraat Autonoom Maken houdt Philippine zich bezig met het project The Self as a Relational Infrastructure in Process. Dit is een praktijk gestuurde verkenning van strategieën en technologieën die we gebruiken om andere versies van onszelf te maken, en naar wat het bestaan van die andere versies betekent voor ons begrip van het zelf. 
Ze werkt in een internationale omgeving en publiceert en doceert in de Nederlandse en Engelse taal.

Contactinformatie

Philippine Hoegen

pc.hoegen@avans.nl

Postadres:

Expertisecentrum Art, Design and Technology
Postbus 90116
4800 RA Breda