Projecten

Witlox VCS lezingen

Witlox VCS lezingen

Of over de risico’s van social media of de financiële positie van voetbalclub NAC Breda. Avans Hogeschool organiseert deze lezingen samen met accountantskantoor Witlox VCS.

Docent Tom Dierckx vertelt: "De onderwerpen bepalen we aan de hand van de actualiteit. Zo hield een marketingdirecteur van Albert Heijn een praatje over de successen van de moestuintjes en andere marketingcampagnes. Als student kun je ook een onderwerp aandragen.”

Prijzen voor beste debatteerders

“De lezingen zijn onderdeel van het onderwijsprogramma en dus verplichte kost voor de studenten. Ze kunnen er een prijs mee winnen. Na elke lezing gaan we in debat. Een jury bestaande uit medewerkers van Witlox CVS en docenten beoordelen hoe de studenten debatteren. De beste debatteerder van die avond krijgt een prijs. Na afloop van alle lezingen wint de beste overall debatteerder een grotere prijs.”

Student Jochem vertelt

Accountancystudent Jochem Schoenmakers is in 2015 gekozen tot beste overall debatteerder en won een iPad. Hij vertelt: “Voorafgaand aan elke lezing kregen we 3 stellingen op papier. We moesten aangeven of we het hiermee eens waren en onze mening onderbouwen. Vervolgens koos de jury een student die het debat moest beginnen door zijn stelling toe te lichten. Deze student gooide daarna een dobbelsteen met een microfoon erin door het publiek, zodat anderen konden reageren. Ik vond het interessant om te horen welke meningen mijn medestudenten hadden en hoe ze die onderbouwden. Wat mij denk ik de beste debatteerder maakte, was dat ik ‘out of the box’ dacht. Ik keek verder dan mijn eerste ingeving bij een stelling.”

Netwerken

Na een debat is het tijd voor een hapje en drankje en gezellig napraten. Docent Tom: “Voor studenten is dit een mooi moment om te netwerken met medewerkers van Witlox CVS. En voor Witlox VCS is het een kans om in contact te komen met potentiële stagiairs en afstudeerders.”