Interactief gastcollege van Witlox VCS over managementletter

Denken vanuit risico’s

Onderwerp van Hugo’s college was de managementletter. Dat is een adviesrapport van externe accountants over de bedrijfsvoering en de administratieve organisatie van een bedrijf. Het is belangrijk om hierin een goede balans te vinden tussen concreet en kritisch taalgebruik. En tussen formeel en informeel. Een ander advies van Hugo was om vakjargon zoveel mogelijk te vermijden. En hij raadde de studenten aan om in de managementletter te denken vanuit risico’s. Wat kan er allemaal verkeerd gaan?

Als voorbeeld haalde Hugo het rapport Goed doel, goed verhaal aan. Dit is een publieke managementletter van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) voor de goededoelensector.

Amsterdam City Swim

Het college sluit mooi aan bij het beroepsvraagstuk waar de studenten zich over mogen buigen. Voor de Amsterdam City Swim schrijven ze een managementletter. Hierin brengen ze de risico’s in tijden van groei in kaart en ze adviseren welke beheersingsmaatregelen de stichting kan inzetten om deze risico’s af te dekken.

Tijdens de Amsterdam City Swim zwemmen mensen 2.000 meter in de Amsterdamse grachten om geld in te zamelen voor de Stichting ALS. Deze stichting zet zich in om ALS de wereld uit te helpen. ALS is een dodelijke ziekte van de zenuwcellen die de spieren aansturen.

Student in de gracht

Hugo sloot zijn college af met de oproep aan studenten om in september mee te doen aan Amsterdam City Swim. Tot nu toe hebben 4 studenten zich aangemeld voor een sprong in het diepe om geld in te zamelen voor de stichting ALS.

Breda City Swim

Zou een Breda City Swim haalbaar zijn? Avans heeft in ieder geval alle disciplines in huis om dit evenement mede te kunnen organiseren. Uiteraard zorgen onze studenten dan voor een goede managementletter.