Nieuws

Krijg inzicht en praktische informatie over energiebesparing en opwekken van duurzame energie op bedrijventerreinen op 20 april.

Er is urgentie in de energietransitie, geen concurrentie. Daarom deelt gemeente Breda mogelijkheden en oplossingen om vooral samen op te trekken. Door samenwerking wordt duurzame energie technisch en economisch haalbaar. Hoe je dat in de praktijk toe kunt passen laten we je graag zien tijdens dit webinar 'Daar krijgen wij energie van!' op 20 april van 16.00 - 17.30 uur.

Gemeente Breda ondersteunt vanuit het Europees project BISEPS diverse bedrijven in Breda met energiebesparing en duurzame energie opwek. Belangrijk is het vertrouwen van de ondernemer te krijgen dat hij collectief of individueel ontzorgd wordt tijdens het gehele verduurzamingstraject.

Tips, tools en nieuwtjes

De gastsprekers geven je praktische tips en tools om als ondernemer, gemeente, bedrijvenvereniging en parkmanager aan de slag te gaan. Tijdens het webinar worden veel nieuwe ontwikkelingen gepresenteerd, waarmee je aan de slag kunt! Ook spreekt Theo van Kuijck (Platform BV Breda) over de mogelijkheden en voordelen van samenwerken op bedrijventerreinen. Arjan Rook (gemeente Breda) - over (Living Lab) initiatieven in Breda die aantonen dat samenwerken loont en meer mogelijkheden bieden voor de energietransitie. En vertelt Dirk Hoet (Universiteit Gent) over een open source tool die de meest geschikte duurzame energieoplossingen op bedrijventerreinen simuleert.

Laat je verrassen!

Senior onderzoeker Ad Breukel van het lectoraat Smart Energy geeft tijdens dit webinar een presentatie over hoe je zorgt voor een energieneutraal gebalanceerd elektriciteitsnetwerk en warmtenetwerk op een bedrijventerrein. Dit is een van de leerzame en leuke presentaties vanuit het thema 'Daar krijgen wij energie van!' 

Ook benieuwd naar de kansen en mogelijkheden die dit voor jou biedt? 

Meld je hier aan voor dit webinar.