Nieuws

De behoefte om je kennis up-to-date te houden is groot, zo ook het aanbod. Maar waar haal je de tijd vandaan? Daarom is het lectoraat Jeugd, Gezin & Samenleving in samenwerking met het NCJ gestart met Power Colleges. Een korte kennisupdate, waardoor je je kennis opfrist en je inspiratie krijgt om direct in te zetten in de dagelijkse praktijk.

De Power Colleges zijn makkelijk te integreren in je werkdag, tijdens je lunch of tijdens een gezonde wandeling; oortjes even inpluggen en gaan.

De eerste 3 Power Colleges van 2021 werden verzorgd door Christa Nieuwboer en stonden in het teken van digitaal vakmanschap:

  • online en on-site opvoedingsondersteuning
  • online communicatie, tips & tricks voor een optimaal contact
  • betrouwbare informatie en empowerment

Power Colleges on demand terugkijken.

JGZ Innovatieatelier

De Power Colleges zijn een initiatief van het JGZ Innovatieatelier. Innovatiepionier en kenniskringlid van het lectoraat Mirjam Straver vertelt: ''Sinds een aantal jaren ben ik betrokken bij het innovatieatelier, eerst vanuit de JGZ en ook nu nog, na een carrièreswitch naar het hbo als docent verpleegkunde. Het innovatieatelier blijft me inspireren en is een heel mooi leernetwerk. Voor mijzelf om verbinding te houden met de praktijk en nieuw op te leiden verpleegkundigen. Maar ook biedt het innovatieatelier kansen om vanuit het onderwijs, het werkveld en (resultaten van) onderzoek aan elkaar te knopen. Zo blijven we samen leren.''

Digitaal vakmanschap

"Vanaf dit schooljaar ben ik betrokken bij het lectoraat Jeugd Gezin & Samenleving van Avans Hogeschool, met een opdracht om te verkennen ‘Hoe aan te sluiten bij jonge ouders met behulp van digitale innovaties in de JGZ’. Het ‘aansluiten bij ouders van nu’ is een thema dat de revue al vaak is gepasseerd in het innovatieatelier. Hoe mooi zou het zijn om binnen de JGZ een lans te breken voor meer kennis - vanuit onderzoek - over online hulpverlening en die aansluiting bij ouders?! Hoe doen we dat het beste en welke competenties heb je dan nodig? Dan ga je nadenken over digitaal vakmanschap. En hoe leuk is het dan om dit landelijk op te pakken in plaats van regionaal, door het organiseren van een aantal Power Colleges over digitaal vakmanschap. Korte 'trainingen' waarin je je online communicatie skills kunt vergroten en ook online ouders kunt empoweren. Blij dat ik hiervoor als innovatiepionier de samenwerking tussen het NCJ en Christa Nieuwboer kon aanzwengelen.''