Nieuws

Studenten Bouwtechnische Bedrijfskunde leren over het totaalproces en hóé iets gebouwd wordt. Een belangrijk verschil met de opleiding Bouwkunde, die is gericht op het bouwen van gebouwen. Daarom is de opleiding Bouwtechnische Bedrijfskunde vanaf september terug bij Avans. Hoewel de opleiding in 2012 geschrapt werd om het aantal opleidingen in hbo terug te dringen, bleek de behoefte in het werkveld aan mensen met een BTB-achtergrond onverminderd hoog.

Lees het complete artikel op Punt.

Studenten die de opleiding volgen zijn bekend met de uitvoerende en de advieskant binnen de bouw. Hierbij kun je denken aan beroepen zoals uitvoerder, werkvoorbereider, maar ook aan nieuwe beroepen als planvoorbereider. In de adviserende sector zijn dat beroepen als junior projectleider, projectleider bij een adviseur of opdrachtgevende partij. Ook kunnen afgestudeerden aan de slag als calculator of kostendeskundige. Door de ontwikkeling van circulaire economie komen hier wellicht nog nieuwe beroepen bij. 

Vraaggestuurd opleiden

De nieuwe voltijd en duale opleidingen zijn meer vraaggestuurd. Een student bepaalt zelf de route en kiest voor een groot gedeelte welke modules hij of zij nodig heeft. Aanmelden kan nog tot 1 mei