Nieuws

Avans Hogeschool organiseert in samenwerking met Diederik Gommers, Sander Herfst en Marjolein Kikkert 5 masterclasses over verschillende onderwerpen die spelen rond corona.

We zijn het er allemaal wel over eens: de afgelopen tijd is er veel op ons afgekomen. De Covid-19 pandemie heeft veel veranderd in ons leven: minder naar school, geen feestjes, afstand houden, voor de tweede keer een lockdown, een avondklok en misschien ook die nare ziekte in je directe omgeving. 

In samenwerking met Sander Herfst, Diederik Gommers en Marjolein Kikkert organiseert Avans 5 online masterclasses over verschillende onderwerpen die te maken hebben met corona. Onderwerpen en vragen die zeker aan bod komen gaan over:

 1. De historie van pandemieën
  Hoe ontstaat een pandemie, hoe kan het ineens zo groot worden? 
 2. Het ziektebeeld
  Waarom belandt iemand op de IC en krijgt de ander alleen een loopneus? 
 3. Vaccineren
  Hoe komt het dat we zo snel een vaccin hebben? Is het wel veilig? 
 4. De economie
  Wat is het effect van deze pandemie en de maatregelen op de economie? Hoe lang gaan wij hier nog ‘last’ van hebben? 
 5. Ons gedrag
  Wat zijn onze drijfveren om ons te houden aan de maatregelen, en soms ook niet? Hoe laten we ons beïnvloeden door anderen? 

In iedere masterclass geeft een expert een mini-college over een van deze onderwerpen. Daarna gaat de expert in gesprek met de studenten om erachter te komen wat er bij hen leeft.  

Waarom deze masterclasses

In deze periode is onderwijzen essentieel om te kunnen bevatten wat er in deze bijzondere periode gebeurt en al gebeurd is. Studenten maar ook docenten moeten vanuit verschillende perspectieven gevoed worden met informatie om weloverwogen eigen keuzes te kunnen blijven maken.  

Programma Masterclasses 

 • De historie van pandemieën
  10 maart van 17.00 tot 18.15 uur  
 • Het ziektebeeld van COVID-19
  24 maart van 20.00 - 21.15 uur   
 • Vaccineren
  7 april van 20.00 - 21.15 uur
 • Het effect op de economie 
  28 april  van 20.00 - 21.15 uur
 • Ons gedrag tijdens COVID-19 
  19 mei van 20.00 - 21.15 uur

Lees meer over het programma en meld je direct aan. Het is ook mogelijk om meteen je vraag voor de expert in te sturen. Wil jij je vraag live stellen, of in de studio aanwezig zijn? Geef dit dan aan bij je inschrijving.