Nieuws

Docent Yves Prevoo van Elektrotechniek en Technische Informatica schitterde op 28 januari jl. in de Nationale Conferentie ‘Groen licht voor duurzame openbare verlichting’ om te praten over het Smart Light Concepts project; een Europees project waarvan Avans penvoerder is.

Het project Smart Lights Concepts heeft als doel om de CO2 uitstoot door openbare verlichting te reduceren. In verschillende landen lopen momenteel pilot projecten, onder meer in België, Engeland, Nederland en Frankrijk. Er wordt gekeken naar simpele besparingen zoals het vervangen van oude lampen door zuinige LED-verlichting en het dimmen van verlichting als er weinig verkeer is. Ook het aanpassen van verlichting op basis van de weersomstandigheden wordt vakkundig getest.

Dataverzameling en analyse

Avans is verantwoordelijk voor de dataverzameling en analyse van alle pilotprojecten en geeft technisch advies aan verschillende gemeenten. In de conferentie is vooral gesproken over de ervaringen die zijn opgedaan na het starten van een pilot in de gemeente Etten-leur. Yves ging tijdens de conferentie in op de techniek achter het Smart Light Concept. Naast Yves schoven ook Marleen Groesbeek - lector Sustainable Finance and Accounting Avans, René-Pascal van den Boom - onderzoeker Sustainable Finance and Accounting aan, evenals Ger-Jan van den Elsen. Hij houdt zich bezig met stakeholder involvement.

Mooi om onze docent Yves terug te zien tijdens deze conferentie en chapeau voor zijn optreden. Je kunt de video op YouTube bekijken.