Nieuws

Het project Circular Bio-Based Construction Industry (CBCI) is bijna op de helft van de looptijd. Een mooi moment om de eerste projectresultaten te delen. Dat gebeurt in een nieuwsbrief en in de whitepaper Five essentials for successful circular bio-based construction initiatives. Interreg 2 Zeeën 2014-2020 financiert het CBCI-project.

Het doel van het CBCI-project is praktische oplossingen bedenken om de acceptatie van circulair bio-based bouwen te versnellen. Dat doen we met behulp van real-life projecten, prototypes, modellen, simulaties en tests. Leren en doen staan centraal in het project. Daarnaast onderzoeken we hoe een industriële aanpak bijdraagt aan het vergroten van circulariteit en de toepassing van bio-based materialen in de bouwsector. Verder richt het project zich op de ontwikkeling van passende aanbestedingsmethoden en businessmodellen. Tot slot onderzoekt het projectteam  belemmeringen in wet- en regelgeving rond circulair biobased bouwen.

Nieuwsbrief

We zijn nu bijna halverwege het project en de eerste projectresultaten zijn klaar om gedeeld te worden. Als u zich aanmeldt voor de CBCI-nieuwsbrief, houden wij u op de hoogte van alle ontwikkelingen en publicaties. In de nieuwsbrief leest u ook hoe u kunt bijdragen aan projecten. De eerste nieuwsbrief is inmiddels gepubliceerd.

White paper

Begin november publiceert het CBCI-projectteam de eerste officiële projectoutput:  de white paper Five essentials for successful circular bio-based construction initiatives.  Benieuwd naar de whitepaper? In dit artikel leest u er meer over.

Meer informatie

Heeft u vragen over het project? Of wilt u graag een bijdrage leveren aan het project? Neem dan contact met ons op via [email protected]. En meld u aan voor de nieuwsbrief als u op de hoogte wilt blijven van alle ontwikkelingen.

Interreg 2 Zeeën

Het project Circulair Bio-based Construction Industry is een Interreg 2 Zeeën 2014-2020-project. Interreg 2 Zeeën is onderdeel van het European Territorial Cooperation programma. Het Interreg 2 Zeeën 2014-2020-programma financiert het CBCI-project. Avans Hogeschool neemt samen met 9 andere Europese partners deel aan dit project. Vanuit Avans werken  3 lectoraten aan dit project: het lectoraat Gebouwde Omgeving, het lectoraat Biobased Bouwen en het lectoraat Sustainable Strategy.