Nieuws

De derde editie van de Den Bosch Dataweek ging gisteren van start. De week is in zijn geheel online te volgen. Ook Avans levert zijn bijdrage.

(lees op het complete artikel op Punt)

Tijdens de Den Bosch Dataweek staan maatschappelijke uitdagingen waarin data een belangrijke rol spelen centraal. Thema’s als mobiliteit, energie & duurzaamheid, gezondheid, veiligheid en agri & food zullen onder andere aan bod komen.

Online dialoog

Via livestreams vanaf diverse locaties vanuit Den Bosch zijn de vele lezingen, workshops, demonstraties en interviews voor iedereen te volgen. Door het interactieve karakter van het evenement is er voor studenten volop de mogelijkheid om in dialoog te gaan met ondernemers en inwoners op het gebied van data-gerelateerde onderwerpen.

Inbreng Avans

Het aanbod van de Den Bosch Data Week is breed en dat geldt ook voor de inbreng van Avans. Zo zit bijvoorbeeld Avans-lector Ben Kokkeler aan tafel voor een rondetafelgesprek over data en ethische vraagstukken. Op vrijdag 30 oktober geeft docent Informatica Jeroen de Haas een interactieve lezing over de mysteries van data.

Daarna vertelt Avans-lector Ander de Keijzer over privacygevoeligheid van data. Later die dag staat Jeroen de Haas wederom op het programma, om met collega-docenten te praten over de effectiviteit van slim datagebruik in de agrifoodsector.