Nieuws

Antropologen werken niet alleen in afgelegen gebieden, maar ook dicht bij huis. Bij de politie bijvoorbeeld. Lector Veiligheid in Afhankelijkheidrelaties Janine Janssen presenteert hierover op 29 oktober haar boek ‘Observaties van de korpsantropoloog. Een antropologisch perspectief op wetenschapsbeoefening voor, met en bij de politie’.

Samenwerking professionals

In dit boek gaat prof. dr. Janine Janssen (Landelijk Expertise Centrum Eer Gerelateerd Geweld, Avans Hogeschool en Open Universiteit) in op haar onderzoek bij de politie naar de aanpak van geweld in naam van de familie-eer. Ze staat daarnaast vooral ook stil bij de samenwerking tussen politiemensen en andere professionals bij het agenderen en uitvoeren van onderzoek. Denk daarbij aan opvanginstellingen, in dit geval gelieerd aan branchevereniging Valente.

Sprekers

Tijdens de boekpresentatie reflecteren prof. dr. Janine Ubink (Universiteit van Leiden), prof. dr. Dina Siegel (Universiteit van Utrecht) en dr. Marc Simon Thomas (Universiteit van Utrecht) op de vraag wat de betekenis is van antropologisch onderzoek voor de Nederlandse samenleving. Ook spreken ze over de relatie tussen antropologen en de mensen naar wie ze onderzoek doen. Zijn zij onderzoeksobjecten of collega-onderzoekers?

Prof. dr. Edwin Bakker (Universiteit Leiden) neemt het eerste boek in ontvangst. Hij geeft als Sectorhoofd Kennis en Onderzoek bij de Politieacademie een korte reflectie op het centrale thema van het boek: wetenschap voor, met en bij de politie.

Aanmelden

Aanmelden voor deze online boekpresentatie kan door een mail te sturen naar Karlijn Juncker:[email protected] . Kort voor de boekpresentatie ontvangt u een link, die u kunt gebruiken voor uw online deelname.

Datum: donderdag 29 oktober 2020

Tijdstip: 14.00 – 15.30 uur