Nieuws

In deze Coronatijd is het belangrijk om aandacht te hebben voor de relatie tussen gedetineerden en hun kinderen. We onderzochten hoe gevangenissen dit aanpakken.

Het is niemand ontgaan dat het gevangeniswezen maatregelen heeft getroffen om het COVID19-virus buiten haar poorten te houden. Sinds 13 maart 2020 zijn alle verloven van gedetineerden ingetrokken en zijn alle bezoeken (met uitzondering van de advocatuur) tijdelijk opgeschort. Ook kinderen kunnen tijdelijk niet op bezoek bij hun gedetineerde papa of mama. Een ingrijpend besluit. 

We belden met vier gevangenissen om te informeren hoe zij in deze tijden aandacht hebben voor de relatie tussen gedetineerde ouders en hun kinderen. Onze bevindingen zijn terug te lezen in een artikel voor het vakblad Sancties. Lees het artikel in deze pdf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Het artikel is een voorpublicatie. Voor het oktober-nummer van Sancties schrijven Angela Verhagen, Bart Claes en Janine Janssen een uitgebreider artikel waarin ze samen met het gevangeniswezen bezien hoe kinderen en hun gedetineerde ouder op dat moment met elkaar in contact staan.