Nieuws

Wat kunnen wij leren van Ghanese docenten? En hoe kunnen we helpen om het onderwijs in Ghana te verbeteren? Met die vragen stapten Pabodocenten Suzanne Huisman en Mayke Verhagen in het vliegtuig naar Ghana.

Dit is een verhaal van Punt.

"Ik kwam thuis en ik dacht jemig wat zijn mijn kinderen eigenlijk verwend”, blikt pabodocent Suzanne Huisman terug. “Kinderen hebben daar nauwelijks speelgoed. Ik zag een aantal dat een speelgoedauto uit elkaar haalde om zo ieder met een onderdeel te spelen.”

De armoede was behoorlijk confronterend voor de twee Avansdocenten. Het sijpelde door naar het onderwijs. “Lokalen hadden vaak geen stenen muren en boeken, schriften en pennen waren er nauwelijks”, herinnert Mayke Verhagen zich. Toch betekende dat volgens de docenten niet dat kinderen ongelukkig waren.

Anders is ook het pedagogisch klimaat in Ghana. Lees het hele verhaal op Punt.