Nieuws

Jettie Creemers ging het avontuur aan en opende nog voor haar afstuderen een eigen koffiezaak. Haar onderzoek pakt ze op als het wat rustiger is en in de avonduren. 'Het is goed te combineren.'

Jetties afstudeeronderzoek gaat over de mogelijkheid om op langere termijn personeel aan te nemen in haar zaak.  Op den duur is dat namelijk nodig, vindt ze. Ze houdt nu Fortin immers in haar eentje zes dagen in de week draaiend, én ze wil meerdere vestigingen openen.

Goed verhaal

Jettie serveert haar gasten koffie van Pure Africa. “Dat is een koffieleverancier die voor elke verkochte kilo €1 investeert in microkredieten. Ook wordt er direct bij boerencoöperaties ingekocht.” Dat er een goed verhaal achter zit, past bij het concept dat koffiebar Fortin hanteert. “Er bestaan verschillende soorten waves in de geschiedenis van koffie. De derde, waarin mijn koffiebar valt, richt zich op de specialty coffee. Ambacht, herkomst en de smaak zijn daarin belangrijk.”

Lees het hele artikel op Punt.