Nieuws

De organisatie van het (HBO) INTRO Festival overhandigde vandaag een cheque van €3.050 aan Stichting WensAmbulance Brabant.

Tijdens de (HBO) INTRO Festivals die afgelopen zomer in Den Bosch en Breda plaatsvonden, konden bezoekers de borg voor de hardcups (€1 per beker) doneren aan het goede doel. In totaal zijn er ruim 3.000 bekers ingeleverd. Ruud Walenberg van het (HBO) INTRO Festival: “We zijn er trots op dat we dit bedrag kunnen doneren. Hiermee kan WensAmbulance de laatste wens van 12 terminaal zieke mensen vervullen.”

Ieder jaar werkt het festival samen met een goed doel. Stichting WensAmbulance Brabant realiseert gratis honderden wensreizen per jaar voor terminaal zieke mensen, die aangepast vervoer en begeleiding nodig hebben. De kostprijs van zo’n laatste rit inclusief begeleiding is ongeveer €250. Ook volgend jaar is WensAmbulance Brabant weer het goede doel van beide festivals.

Duurzaam festival

Het duurzame (HBO) INTRO Festival markeert al jarenlang de start van het nieuwe studiejaar. De festivals verdienden eerder dit jaar opnieuw het Future Proof Certificaat: het energieverbruik is beperkt, de catering verduurzaamd en de invoering van het hardcup systeem zorgt voor veel minder restafval.

In Breda is het festival bedoeld voor eerstejaarsstudenten van Avans Hogeschool en van Breda University of Applied Sciences. In Den Bosch is het festival voor alle studenten van Avans, HAS, Fontys, JADS, Koning Willem I College en Helicon.

Lees ook: 25 jaar HBO INTRO Festival Breda: 'Freshmen, get ready for the future!'