Nieuws

Avans Hogeschool gaat een unieke samenwerking aan met Jumbo voor een volledige hbo-opleiding “Ondernemerschap & Retailmanagement” (ORM) voor Jumbo en La Place, waarin Foodretail & Hospitality een centrale rol krijgen. Jumbo gelooft in de blurring van Food en Retail en wil een leer- en werkomgeving aanbieden waar talent zich maximaal kan ontwikkelen in deze trends. Het aanbieden van de nummer één hbo-opleiding Ondernemerschap & Retailmanagement, aansluitend op het huidige aanbod mbo-opleidingen, past in deze ambitie.

Alrik Boonstra, Directeur HR Jumbo en La Place: Talentontwikkeling is ontzettend belangrijk voor onze groeiende organisaties, om collega’s aan te trekken en te behouden. Hbo-opleidingen zijn in ons totale opleidingsaanbod erg belangrijk, zeker ook om medewerkers duurzaam te ontwikkelen binnen de snel veranderende Retail en Hospitality sector. We hebben in Avans Hogeschool, de nummer één in de opleiding Ondernemerschap & Retailmanagement in Nederland, de perfecte partner gevonden voor onze eigen Jumbo Academy. De opleiding wordt verrijkt met kennis en ervaring vanuit managers en specialisten van Jumbo. Avans heeft durf en ondernemerschap getoond om een unieke samenwerking met Jumbo vorm te geven die alle benodigde elementen bevat.

Nienke Sikkema, adjunct directeur van de Academie voor Ondernemerschap, Marketing en Innovatie: “De samenwerking van Jumbo en La Place met de opleiding Ondernemerschap & Retailmanagement is een antwoord op talentontwikkeling anno nu. We geven op innovatieve wijze vorm aan een-leven-lang leren toegepast op de trends van nu: Foodretail & Hospitality. De medewerkers van Jumbo en La Place kunnen hun hbo-diploma behalen terwijl ze hun werk ook blijven uitvoeren. Ze passen innovaties en expertise direct toe in hun huidige en toekomstige werk, waarbij persoonlijke ontwikkeling via coaching op competenties én vaardigheden de hoofdrol speelt”.

De ORM opleiding  zal voor alle bedrijfsonderdelen van Jumbo en La Place beschikbaar zijn, zodat uitwisseling en doorgroei naar elkaars organisaties nog beter ondersteund wordt. De opleiding sluit aan op het grote aanbod van  interne programma’s. De medewerkers van Jumbo en La Place kunnen expertise en innovaties op het gebied van hospitality, horeca, foodretail, logistiek en economie direct toepassen in hun huidige en toekomstige werkzaamheden. De opleiding start vanaf september.

Met het mbo-opleidingsaanbod van de Jumbo Academy behoort Jumbo al jaren tot de top-10 van werkgevers die mbo-opleidingen aanbiedt aan haar medewerkers. Met de nieuwe innovatieve samenwerking met Avans Hogeschool verwezenlijkt Jumbo wederom een deel van haar ambitie om medewerkers kansen te bieden in hun loopbaan en van klanten fans te maken.