Nieuws

Medi Nederland was een van de opdrachtgevers tijdens de Avans Multidisciplinary eXperience (AMX). Studenten van verschillende opleidingen gingen een week lang aan de slag met het vraagstuk 'hoe verbeteren we het imago van de werkcompressie kous?'.

Nadine Rietveld, wondzorg product specialist bij medi Nederland, was meteen enthousiast toen haar leidinggevende haar vroeg een opdracht te formuleren voor de AMX. “We wilden studenten graag laten ervaren hoe het is om binnen een internationaal bedrijf te functioneren. We vroegen ze onderzoek te doen naar een imagoverbetering van steunkousen. En dan met name van werkcompressie kousen. Dit zijn compressiekousen die mensen met een staand of zittend beroep gebruiken ter preventie van vermoeide benen. Het publiek associeert deze kousen met ‘oma’s’. Dat imago willen we doorbreken. En we willen mensen bewust maken van de voordelen van preventie.”

Nick Schagen, tweedejaars student Ondernemerschap & Retail Management: “In eerste instantie leek een opdracht over steunkousen me heel saai. Maar omdat het een onderwerp is waar ik me normaal niet in verdiep, kreeg ik snel veel nieuwe inzichten. Dat was leuk. We zaten vrijwel de hele week bij medi. We begonnen met een brainstorm. De beste ideeën pikten we eruit. Met vragen konden we bij iedereen terecht. Uiteindelijk kozen we ervoor de kousen een hipper uiterlijk te geven en ze een naam te geven die bij een branche past. Denk bijvoorbeeld aan de Knipkous voor de kappersbranche.”

Nadine: “In mijn ogen hebben de studenten in korte tijd veel bereikt. Ik vond het interessant om ons product eens met een andere blik te laten bekijken. De oplossing van de groep van Nick sloot het beste aan bij de opdracht, daarom mochten zij namens medi pitchen. Het ontwerp van de kousen kunnen we helaas niet gemakkelijk aanpassen, maar met de verpakking kunnen we wel creatief omgaan. We hebben het winnende idee al gedeeld op een event en dat leverde direct positieve respons op. De 2 andere ideeën zijn overigens ook bruikbaar voor medi.
Ook Nick kijkt enthousiast terug. “Als je een schoolopdracht maakt, heb je de tijd om je rustig voor te bereiden. Nu gooiden ze je meteen in het diepe. Ik heb daar veel van geleerd en ook nog nieuwe vrienden leren kennen.”