Nieuws

Het auditteam van Hobéon kent bij de 3-jaarlijkse hercertificatie opnieuw het Keurmerk Duurzaam Hoger Onderwijs met 3 sterren toe aan de opleidingen Small Business & Retail Management en Advanced Business Creation van Avans Hogeschool. Dat betekent dat duurzaamheid bewezen goed verankerd is in alle systemen van het onderwijs. Maar daar blijft het niet bij als het aan deze opleidingen ligt. Zij gaan de uitdaging naar een andere manier van denken en kijken aan, samen met het werkveld waarvoor ze opleiden.

Dat gebeurt door in het onderwijs nauw samen te werken met het werkveld, maar ook door kennis te delen met elkaar en elkaar te inspireren. Een actueel voorbeeld is het retailevent Get Inspired for Tomorrow dat Small Business & Retail Management Den Bosch samen met VEDIS Retailplatform organiseert. Op 22 februari aanstaande staat de vierde editie van dit event - hoe kan het ook anders - geheel in het teken van Customer Experience 3.0. Een thema dat betekenisvol ondernemen volop in de kijker zet en plaatst naast de ontwikkelingen in de e-commerce.  

Transitie naar duurzame samenleving

De ontwikkeling naar een duurzame samenleving vraagt, naast technische knowhow, veel van onze verbeeldingskracht en ons innovatieve vermogen. Kees Klomp, expert op het gebied van de betekeniseconomie en schrijver van diverse boeken over dit onderwerp, vertelt erover tijdens het retailevent. Ook Joep Langen van Koeckebackers is een van de sprekers. Inclusie is zijn thema, waarbij het bakken van koekjes een middel is om mensen die thuis op de bank zitten met een extra zetje naar werk te brengen. 

Betekenisvol ondernemen versus e-commerce

Terugkerend gastspreker professor Kitty Koelemeyer legt de verbinding tussen betekenisvol ondernemen enerzijds en de nieuwe technologie die op retailers afkomt in de vorm van ‘conversational commerce’ anderzijds. Tijdens de collegetour gaat dagvoorzitter Roos Moggré van Goedemorgen Nederland in gesprek met hoofdgast Gerard van Breen, CEO van A.S. Watson Health & Beauty. En bij de workshops hebben de genodigde bedrijven, studenten en alumni keuze uit diverse inspiratiesessies over duurzaamheid, platform- en socialmediastrategieën. 

Avans duurzaamste hogeschool van Nederland

Met de kersverse 3 sterren van de duurzaamheidsaudit in de pocket, voegt Small Business & Retail Management met dit event weer daad bij het woord. Zo geeft Avans per opleiding invulling aan haar ambitie tot ‘duurzaamste Hogeschool van Nederland’. 

Get Inspired for Tomorrow

Bekijk de website van het retailevent voor meer informatie en schrijf je in.