Nieuws

Vormgever en kampeerfan Yvon Zautsen, medewerker van de Academie voor Gezondheidszorg (AGZ), presenteert tijdens de Dutch Design Week haar nieuwste project: de ‘Grasshopper’. Alle onderdelen van de kleine, lichtgewicht caravan vervaardigde ze zelf.

Lees hier het artikel van Punt. 

Yvon trekt graag de natuur in om te kamperen, maar de caravan die ze had was niet klein genoeg en niet praktisch. Zo ontstond het idee voor de Grasshopper. Ze maakte het ontwerp en alle onderdelen zelf. Ook voegde ze bijzondere details toe, zoals kleine glas-in-loodramen en tegeltjes voor in de keuken. Een zonnepaneel maakt de Grasshopper zelfvoorzienend. De keuken bevindt zich buiten onder de klep en binnen is een bed en veel opbergruimte.

Skillslab

Van huis uit is Yvon, die in 1990 afstudeerde aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving|St.Joost, ontwerper van lichtobjecten. Bij Avans werkt ze in het skillslab van AGZ. Daar houdt ze zich bezig met verpleegmaterialen. “Misschien niet de meest logische combinatie van werkzaamheden, maar ik ben een materiaalfreak en technisch ingesteld”, zegt Yvon. Vorig jaar ontwierp ze de nieuwe inrichting van de vaardigheidslokalen van Verpleegkunde.

De Dutch Design week is van 21 t/m 29 oktober in Eindhoven. De Grasshopper van Yvon Zautsen is te zien bij Piet Hein Eek.