Nieuws

De zorg binnen Nederland verandert sterk. Deze verandering is ook noodzakelijk, gezien de vergrijzing en het tekort aan zorgprofessionals. Ook heeft de zorgsector te maken met factoren zoals de snelheid van technologische ontwikkelingen, marktwerking en besluitvorming van het kabinet. Hierdoor hebben veel zorgprofessionals te kampen met een voortdurende veranderende context waarin zij moeten werken. Tijdens de Academielezing op 20 september worden vraagstukken die professionals dagelijks tegenkomen aan de hand van drie voorbeelden verhelderd.

Zorgtechnologie

Bewegingswetenschapper Miriam Reelick vertelt tijdens de Academielezing hoe technologie de druk op de zorg kan verlagen. Zo geeft zij concrete voorbeelden hoe zorgtechnologie ingezet kan worden. Momenteel wordt deze technologie nog maar beperkt toegepast in de zorg. 

Miriam is ook projectleider van het GET-lab. Tijdens de lezing geeft ze een korte introductie van het GET-lab. In het GET-lab kunnen studenten en professionals laagdrempelig kennismaken met zorgtechnologieën. 

Samenwerken in het sociaal domein

René van Kuijk, docent Bestuurskunde doet onderzoek naar wat netwerken binnen het sociaal domein succesvol maakt. Hoe kunnen we het best samenwerken zodat de dienstverlening het best aansluit op behoeftes van de patiënt? René vertelt het publiek waarom sommige netwerken beter presteren dan andere. 

Academielezing

Aan het eind van de Academielezing beantwoordt een panel van professionals vragen uit het publiek. Aanmelden kan via: https://www.formdesk.com/omnismart/Academielezing20_09_2017

Inloop 20-09 om 19.00 uur met koffie en thee, start lezing 19.30 uur, einde 20.30 uur.

De Avans Academielezing is voor iedereen met een honger naar kennis. De Academielezing vindt meerdere malen per jaar plaats bij Avans Hogeschool, Hogeschoollaan 1 te Breda en is gratis toegankelijk.