Nieuws

Zo’n 300 studenten beginnen dit studiejaar bij de splinternieuwe Avans Academie Associate degrees in Den Bosch. Na de Rotterdam Academy is het de tweede Academie voor Associate degrees in Nederland. Bij een feestelijke bijeenkomst op maandag 28 augustus verwelkomden directeur Karina Visscher en Avans-voorzitter Paul Rüpp de nieuwe studenten.

Een Associate degree (Ad) is een tweejarige praktijkgerichte hbo-opleiding met een wettelijk erkend hbo-diploma. De Ad-opleidingen van de Avans Academie in Den Bosch zijn ontwikkeld door een samenwerking tussen hbo, mbo en bedrijfsleven. Ze sluiten daarom goed aan op het middelbaar beroepsonderwijs, zijn ingestoken op het uitbreiden van vaardigheden en leiden op voor de praktijk.   

Esmée Manders is een van de studenten die start met een Associate degree opleiding. Ze volgt de Ad Marketing: ‘Afgelopen schooljaar ben ik geslaagd voor een mbo-opleiding. Ik heb me goed georiënteerd op wat ik nou echt wil. Bij de Open dag bij de Associate degree Academie spraken de docenten me meteen heel erg aan. En ik zie vandaag dat ik leuke medestudenten heb. Ik heb dus heel veel zin in de komende 2 jaar.’ 

Grote groep van start

Directeur Karina Visscher: ‘Fantastisch dat we met zo'n grote groep studenten van start mogen gaan. Dat betekent dat er veel behoefte is aan deze voltijdse onderwijsvorm binnen het hbo. Het merendeel van onze studenten is afkomstig uit het mbo en twijfelde om uiteenlopende redenen aan doorstuderen, maar ziet in de Associate degree een nieuwe kans. Als team zijn we er klaar voor om deze jonge mensen te helpen bij hun verdere ontwikkeling.’

Brug tussen mbo en hbo

Bij een Ad breidt een student praktische kennis uit en verdiept zich in theoretische vraagstukken. Deze combinatie maakt dat een student straks op een hoger niveau aan het werk kan dan met een mbo-diploma. Of dat een student juist eenvoudig doorstroomt naar een hbo-bachelor.