Nieuws

2 studenten van de Avans-opleiding Small Business en Retail Management vullen hun vrije zondag op een bijzondere manier in: op 21 mei gaven zij een groep 10 tot 14-jarigen een inkijkje in de wereld van de ondernemer. Dat deden zij voor de Petje af, die een praktijkgerichte methode aanbiedt in verschillende wijken in Breda.

Bart van Weert en Sam Snoeijs deelden zo de kennis die zij hebben opgedaan bij hun opleiding en in eigen praktijk direct met de kinderen. Bart: ‘We gaven eerst een kort gastcollege waarbij de kinderen iets leren over marketing, leiderschapsstijlen en productontwikkeling. Met leuke voorbeelden natuurlijk: we hadden het onder andere over Enzo Knol en Tony Chocolonely. Tijdens de workshop gingen de kinderen zelf aan de slag om een fictief product te bedenken en in de markt te zetten.’

De studenten hadden veel zin in de workshop: ‘Ik ben opgegroeid met ondernemende mensen om me heen. Zij hebben mij geïnspireerd om zelf ondernemer te worden. Sam en ik mogen nu onze passie voor ondernemen overbrengen. En zo hopelijk nog meer mensen mogen inspireren tot het ondernemerschap.’ Bart is naast zijn studie en werk ook al jaren actief in het vrijwilligerswerk. ‘Toen ik las wat Petje af doet voor kinderen uit sociale achterstandssituaties was bij mij het besluit al snel genomen. Deze kinderen verdienen een extra leuke dag. ‘

Het groepje kinderen dat een pen bedacht die kan lezen en praten kregen iets lekkers omdat Bart en Sam dat het beste idee vonden.

Bij Petje af ontdekken kinderen de wereld om hen heen aan de hand van beroepen. Ook maken we regelmatig uitstapjes naar musea, gaan we sporten of lekker naar het bos. De kinderen komen op deze manier in aanraking met nieuwe ervaringen, verfrissende ideeën en inspirerende rolmodellen zoals Bart en Sam.