Nieuws

Uit een selectie van 42 stagiairs is de Bredase student Commerciële Economie Farzad Farahzad uitgeroepen tot beste stagiair van 2017. “Die eer heeft hij te danken aan zijn enthousiasme en doorzettingsvermogen”, zegt Bo Verbaal van Studentenbureau, de organisator van de verkiezing.

Lees hier het artikel van Punt.

“Ik ben ongelooflijk blij. De nominatie was al een grote eer, maar dit overtreft mijn verwachtingen”, reageert de student trots. Maar liefst tweehonderd bedrijven werden tijdens een kritische screening gebeld. Daaruit kwam een top tien van studenten die werden geïnterviewd door een panel van Studentenbureau.

Facebook en jury

Volgens Verbaal speelde Facebook een grote rol bij het uitkiezen van de winnaar. “Vijftig procent van het besluit hing af van het aantal likes en shares op Facebook en de andere vijftig procent baseerden we op de interviews die we bij de studenten afnamen. Farzad is ontzettend gedreven, ondanks alle tegenslagen. Het was dus beslist geen moeilijk besluit.”

Tegenslagen

“Afstuderen is behoorlijk pittig, maar wanneer je plots te horen krijgt dat je ziek bent, stort je wereld in. Dat is zoveel heftiger dan de algemene afstudeerstress,'' vertelt Farzad. "Ik moet bekennen dat ik nog maar twee maanden klaar was met mijn chemokuur, maar niet kon wachten om verder te gaan met mijn studie. Van de examencommissie mocht ik acht weken herstellen, maar ik had er maar een nodig. Ik rondde mijn stage af en ben nooit meer weggegaan: ik werk er nog steeds.”. Wat Farzad aan andere stagiaires en studenten mee wilt geven: “Alles draait om je mindset. Met de juiste instelling en een beetje positiviteit kom je heel ver!”