Nieuws

Op 27 december 2015 bestaat het Avondje NAC precies 40 jaar. NAC viert op 11 december dat 40 jaar geleden licht in het stadion kwam en zo het Avondje NAC ontstond. CM en Avans Hogeschool willen in samenwerking met NAC deze avond een extra dimensie geven en ontwikkelden de NAC Light App.

Ode aan Avondje NAC

De NAC Light App is beschikbaar voor Android en iOS. Supporters die de app installeren worden onderdeel van de spectaculaire verrassing tijdens het duel tussen NAC en Go Ahead Eagles. De verrassing dient als ode aan 40 jaar Avondje NAC, nu in het Rat Verleghstadion in Breda. 

 

CM daagde in september developers uit om een app te bouwen die tijdens de wedstrijd van NAC tegen Go Ahead Eagles op spectaculaire wijze kan worden ingezet. De challenge hield in dat de verschillende smartphonefunctionaliteiten zoals de zaklamp, de trilfunctie en de luidspreker op afstand kunnen worden bediend. Deze DevChallenge werd gewonnen door M@Dn3ss, een developerscollectief van Avansstudenten onder begeleiding van docent Diederich Kroeske. 

Uitdaging

Negen studenten Technische Informatica, Informatica en Communicatie en Multimedia Design zijn samen de uitdaging aangegaan. Met hun verschillende studies levert iedereen een unieke bijdrage. Projectleider en Avansdocent Kroeske: ‘Onze grootste uitdaging was de realtime communicatie naar de vele telefoons. Een heel NAC-stadion vol is niet niks. We hopen dat het een indrukwekkend resultaat oplevert vrijdag.’ 

Eén van de eerste

Het Avondje NAC is beroemd en berucht om de sfeer en beleving tijdens de avonden in het stadion aan de Beatrixstraat in Breda. Destijds was NAC een van de eerste clubs die ging spelen met stadionverlichting.