Nieuws

AKV|St.Joost werkt steeds meer samen met externe partijen zoals Heijmans, Eneco, G-star, VPRO en Lowlands. Deze bedrijven leggen strategische vraagstukken voor aan de studenten kunst- en vormgeving. Door de onbevangen, open houding van de studenten creëren ze nieuwe inzichten en vliegen ze de problemen binnen het bedrijfsleven heel anders aan. Bedrijven zijn enthousiast: “Zo hadden we er nog niet naar gekeken”, is een reactie die we vaak horen. Over deze vorm van innoveren vertelt Coos Salomons tijdens de Avans Academielezing op woensdagavond 16 december.

Salomons geeft uitleg over deze unieke nieuwe vorm van onderwijs binnen de opleidingen van AKV|St.Joost en hij geeft voorbeelden uit de praktijk. Coco Jansen en Teun Welten, 2 afgestudeerde kunstenaars, specialiseerden zich binnen de academie in dit soort vernieuwende advisering. Ze vertellen over hun ervaringen bij bijvoorbeeld de adviseurs van Yolk.

 

Volgens Salomons hebben kunststudenten een specifiek talent om onbevangen en onafhankelijk te kijken naar problemen. Ze worden niet gehinderd door belemmerende overtuigingen en belastende kennis. Het resultaat is dat organisaties met het opengebroken inzicht een nieuw perspectief kunnen zien en realiseren.

Over de spreker

Coos Salomons is kunsthistoricus en was ondernemer binnen verschillende bedrijven. Hij leidt de afdeling Art & Employability van AKV|St. Joost en brengt studenten en alumni in contact met bedrijven en instellingen. 

De Avans Academielezing

Aanmelden kan via http://www.formdesk.com/omnismart/Academielezing47. Inloop met koffie en thee is om 19.00 uur, de lezing start om 19.30 uur en is om 20.30 uur afgelopen.  

 

De Avans Academielezing is voor iedereen met een honger naar kennis. De Academielezing vindt meerdere malen per jaar plaats bij Avans Hogeschool, Hogeschoollaan 1 Breda en is gratis toegankelijk.