Nieuws

Avans Hogeschool in Breda gooit op 14 november haar deuren open voor iedereen die wil weten wat zo’n grote hogeschool in huis heeft. Een greep uit het programma: luisteren naar oud-Avansstudenten Kluun en Marlies Dekkers, ontsnappen uit de spannende Avans Escape Room en knuffelen met een zeehondrobot. De band The Kik sluit het evenement af. Iedereen is welkom. De toegang is gratis.

Bij Avans Hogeschool studeren 29.000 studenten en werken 2.600 medewerkers. Zij zijn bezig met wat leeft en speelt in de maatschappij: in hun lesprogramma, stages en onderzoek. Op 14 november kan iedereen zien hoe de hogeschool meerwaarde levert aan de regio. 

Eigen ontdekkingsreis

De bezoeker stelt zelf een ‘vakkenpakket’ samen voor een interessante en spannende middag. Met meer dan 30 lezingen, activiteiten en projecten van studenten, docenten en onderzoekers is er volop keus. 

 

Ontdek de wereld van virtual reality. Leer van Avanslectoren meer over veiligheid, gezond ouder worden en de opmars van robots. Volg gastcolleges van bekende Avansalumni zoals schrijvers Kluun en Joseph Oubelkas en van Avansstudent en Nederlands hockey-international Lidewij Welten. Ga het gesprek aan met de directieleden van Avans en denk mee over de toekomst van de hogeschool. Geniet van een hapje en een drankje. En beleef het afsluitende optreden van The Kik met Avansstudent Ries Doms op de drums. 

Highlights

Docenten en studenten van de Academie voor de Technologie van Gezondheid en Milieu bouwden samen een escape room: The Vault. De uitdaging is om binnen een beperkte tijd puzzels en raadsels op te lossen en zo uit de ruimte te ontsnappen. Een voorbeeld van nieuw, anders en innovatief onderwijs.

 

Neuropsycholoog Noortje Muselaers en illusionist Dan LeFay combineren op toegankelijke wijze neurowetenschappelijke inzichten met magische eyeopeners en interactieve illusies. Bezoekers ontdekken de gigantische mogelijkheden en valkuilen van het brein en zien hoe Avans de laatste kennis over de hersenen toepast in het onderwijs.

 

Ook voor kinderen is er veel te doen bij het Open Huis van Avans. Studenten van de pabo doen bijvoorbeeld samen met hen proefjes met duurzame grondstoffen. Auteur en uitgever Esther van der Ham leest voor uit haar nieuwe kinderboek Het huis met griep. Ze heeft dit boek speciaal geschreven voor het Expertisecentrum Duurzame Innovatie om techniek onder de aandacht brengen bij kleuters en schoolkinderen. 

Gratis toegang

De toegang tot het evenement is gratis. Bezoekers kunnen zich aanmelden via openhuis.avans.nl. De deuren van Avans staan open tussen 11.00 en 16.00 uur.