Nieuws

Avans Hogeschool beschikt vanaf deze week over één van de meest uitgebreide Engelstalige boekencollecties voor pabostudenten in Nederland. Tijdens de Kinderboekenweek die woensdag 7 oktober van start gaat, doneert de Bredase organisatie The Little English Library (TLEL) samen met The American Book Center namelijk zo’n 200 honderd kinderboeken.


TLEL maakt het op deze manier mogelijk voor studenten om vanuit de opleiding boeken mee te nemen naar hun stageadres. “Pabostudenten geven Engelse les. Eerst moesten ze vanwege een te kleine collectie op school zelf boeken meenemen. Nu kunnen ze kiezen uit een uitgebreide collectie met de meest recente titels. Het verhoogt uiteindelijk het niveau van de lessen die ze geven”, stelt Tatia Gruenbaum, Avansdocent en oprichtster van TLEL. 

 

De donatie aan de pabo is in samenspraak met Xplora Hogeschoollaan tot stand gekomen. Via de informatiespecialisten van PABO (Mariette Vissers) en ASIS (Maaike van Berlo) hebben beide partijen elkaar gevonden. Alle 200 titels zijn dan ook te lenen via Xplora en maken onderdeel uit van de boekencollectie van de pabo die binnenkort wordt uitgebreid met andere Engelstalige literatuur.

TLEL zet zich in voor het bevorderen van Engels taalonderwijs op basisscholen in heel Nederland. Dat doet zij door het leveren van boeken. Het initiatief van de Avansdocent kreeg begin dit jaar door sponsoring van de Avans School of International Studies (ASIS) voet aan de grond. De samenwerking met The American Book Center uit Den Haag kwam afgelopen zomer tot stand. 

De grote toestroom van boeken leidde tot het project ‘Books in a Box’, waarmee basisscholen in heel Nederland bij aanmelding gratis een doos Engelstalige kinderboeken ontvingen. “Dankzij de steun van ASIS is The Little English Library uitgegroeid tot een landelijk succes. Door de samenwerking met ABC kunnen we het Engelse taalonderwijs in Nederland nog beter ondersteunen”, aldus Gruenbaum.