Nieuws

Geen geld om statafels te huren voor je afstudeerfeestje? In plaats van bierkratjes onder de tafelpoten van je eetkamertafel te schuiven, heeft vierdejaarsstudent Bedrijfskunde MER Maurice Dijkstra de Partyleg bedacht.

Maurice stond 2 jaar geleden op een feestje gezellig rond de tafel te kletsen, zo schrijft Punt, het onafhankelijke tijdschrift van Avans. De eettafel was op bierkratjes geplaatst, zodat iedereen er makkelijk omheen kon staan. De student bedacht dat er vast wel iets eleganters uitgevonden kon worden om een tafel makkelijk tot statafel om te toveren.

‘Eerste prototype was echt lelijk’

‘Ik dacht dat dit wel eens een gat in de markt kon zijn. Ik ben verschillende prototypes gaan maken. De eerste versie sloeg echt nergens op. De poten waren lelijk en van slecht materiaal.’ 7 prototypes verder is de Partyleg klaar en in 5 kleuren en 3 maten te bestellen. Maurice laat de poten door een leverancier maken. Bang dat je tafel te zwaar is voor de Partyleg hoeft niet. De poten kunnen een tafel tot wel 80 kilo houden.

De Bedrijfskunde MER-student heeft grote ambities. Zo hoopt hij zijn product ook in Amerika aan de man te brengen. ‘Op al die huisfeesten die ze daar geven, moet het toch ideaal zijn om je tafel op te hogen.’ Hij wil dit mogelijk maken door een crowdfundingproject dat in juli van start gaat.