Nieuws

Prinses Laurentien van Oranje presenteert op 25 maart voor docenten, studenten en beleidsmakers uit het onderwijs haar visie op hoe leraren sámen met leerlingen het verschil maken. Ze is de keynote spreker bij We teach the future, een symposium van de Pabo van Avans Hogeschool over de toekomst van lesgeven. Naast de lezing van Prinses Laurentien van Oranje, zijn er 12 praktische workshops en is er een afsluitende lezing over duurzaam onderwijs.

Laurentien van Oranje spreekt als oprichter en directeur van de Missing Chapter Foundation, een stichting die besluitvormers, kinderen, jongeren en jonge professionals bij elkaar wil brengen om te praten over maatschappelijke onderwerpen. Zij vertelt over de denkkracht van kinderen, de rolverdeling tussen ouders, kinderen en leraren en over wat kinderen nodig hebben om onderzoeksgericht te leren.

Het symposium wordt afgesloten met de lezing Duurzaam basisonderwijs, een praktijkvoorbeeld door Jacqueline van der Lubbe. Zij leidt het project Wereld School Wereld Wijk waarin 4 Brabantse basisscholen werken aan activiteiten gericht op duurzaamheid en leefbaarheid.

Workshops

Docenten, studenten en onderzoekers van Avans en externe experts geven workshops over actuele onderwerpen in het onderwijs. Onderwerpen zijn doorgaande leerlijnen voor een duurzame ontwikkeling van de taalvaardigheid, flipping the classroom en het gebruik van video in onderwijs, gamification en ruimte voor verschillen tussen leerlingen in innovatief onderwijs.

Het symposium vind plaats bij Avans Hogeschool in Breda, van 13.00 tot 17.30 uur. Meer informatie over het programma en aanmelden (tot 22 maart)