Nieuws

Avans Hogeschool en het Koning Willem I College in Den Bosch verwachten tijdens hun Open dag op 31 januari een groot aantal bezoekers. De 2 onderwijsinstellingen adviseren medewerkers en bezoekers om zo veel mogelijk met het openbaar vervoer of op de fiets te komen.

De Open dagen van Avans en het Koning Willem I College vallen dit jaar samen. Op zaterdag komen volgens schatting zo’n 20.000 geïnteresseerden naar de locaties aan de Onderwijsboulevard en de Vlijmenseweg. De onderwijsinstellingen verwachten dat het grote aantal bezoekers zal leiden tot verkeersdrukte en volle parkeerplaatsen.

Maatregelen

De organisatie neemt ter voorbereiding een aantal maatregelen. Zo reserveren de onderwijsinstellingen in de directe omgeving extra parkeerruimte.

Het Koning Willem I College en Avans zetten ook professionele verkeersregelaars in om de stroom bezoekers in goede banen te leiden. Daarnaast verwijzen speciale matrixborden het verkeer naar de juiste parkeerlocaties.

Openbaar vervoer

Ondanks deze maatregelen adviseren de onderwijsinstellingen om van het openbaar vervoer gebruik te maken. De onderwijsgebouwen liggen op ongeveer 10 minuten wandelen van het NS-station Den Bosch.

De Open dag op het Koning Willem I College duurt van 09.30 tot 16.30 uur. De openingstijden van Avans zijn van 10.00 tot 16.00 uur.

Op de websites van beide instellingen vindt u uitgebreide informatie over parkeermogelijkheden en openbaar vervoer: www.avans.nl en www.kw1c.nl.