Nieuws

Vanavond is het voorlopig laatste BD College, dat Avans Hogeschool samen met het Brabants Dagblad organiseert. Gratis en onder het genot van een kopje koffie deelt lector Emile Kolthoff de laatste kennis op het gebied van veiligheid op straat.

Inschrijven voor het BD College van vanavond kan hier. Het Brabants Dagblad kondigde de lezing in de krant als volgt aan:

Veiligheid is zaak van vertrouwen


Een overzichtelijk voorval: in mijn dorp is vorige week een juwelier overvallen. De daders – snel gepakt door kranige burgers – waren gevlucht richting onze straat. Hebben wij nu een onveilig dorp en een onveilige straat? Dacht het niet. Toch bekroop mij even een gevoel van onveiligheid. Stel dit en stel dat. Een flink stuk verbeelding, maar toch.

Na een nachtje slapen was dat unheimische gevoel weg. De wijk is niet verloederd, wij hebben geen last van hangjongeren, er wordt niet overdreven vaak ingebroken, het wemelt niet van de wietplantages, er worden geen auto’s in brand gestoken en banden lek geprikt en de buurtbewoners zijn elkaar niet tot last. Schrap in deze zin de woordjes ‘niet’ en ‘geen’ en de situatie is compleet anders. Het zijn dan allemaal redenen voor mensen om zich langere tijd minder veilig te voelen in hun buurt. Onveiligheid is een complex probleem. Is het tijdelijk of langdurig?

Bron: Ton de Jong, Brabants Dagblad