Nieuws

Nina Broersen, net-afgestudeerd aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving | St. Joost, heeft de Dutch Design coverwedstrijd van Volkskrant Magazine gewonnen. Zowel de beeldredactie van de Volkskrant als lezers van de krant vonden haar ontwerp het beste.


6 van de beste ontwerpers uit binnen- en buitenland ontwierpen een cover voor Volkskrant Magazine, dat als thema Dutch Design heeft. De covers werden gebruikt voor de weekendeditie van Volkskrant Magazine dat op 19 oktober werd verspreid. De vakjury had zich al uitgesproken. Nu was het de beurt aan de lezers. Afgelopen week konden zij via internet stemmen op hun favoriete ontwerp. Vandaag werd tijdens het slotweekend van de Dutch Design Week in Eindhoven Nina Broersen uitgeroepen als winnares van de mooiste cover voor Volkskrant Magazine.

Extra opdrachten?

Nina maakte een cover met een groot stuk kaas. ‘Ik wilde proberen om iets leuks te doen met een clichébeeld van Nederland. De beeldredactie van de Volkskrant vond mijn ontwerp goed omdat je niet meteen zag dat het niet alleen een groot stuk kaas is, maar ook een stoel.’ Omdat Nina een eigen bedrijf als illustrator probeert op te zetten geeft zij aan ‘Misschien dat dit soort dingen extra opdrachten kunnen opleveren.’

Het ontwerp van Nina viel afgelopen zaterdag bij alle abonnees van de Volkskrant op de deurmat.

 

Bron: AKV/St. Joost en Punt