Toelaatbaarheid mbo-niveau 4

Vanaf het studiejaar 2015-2016 gelden strengere toelatingseisen voor mbo’ers. Bij een aantal hbo-opleidingen wordt gekeken of je mbo-opleiding voldoende aansluit. Soms gebeurt dit door middel van een toets.

Kijk op de website van DUO in de tabel of deze eisen voor jouw opleiding gelden. Als dat het geval is, word je bij Avans Hogeschool alleen toegelaten als je bij de studiekeuzecheck een positief advies krijgt.

Sectoren en interessegebieden

Houd er rekening mee dat Avans haar opleidingen anders indeelt dan DUO. Zo vind je bijvoorbeeld onze opleiding Communication & Multimedia Design op avans.nl onder de interessegebieden Exact en Informatica, Taal en Communicatie en Techniek. Bij DUO valt deze opleiding alleen onder de sector Techniek. Lees daarom altijd op avans.nl bij de opleiding die je wilt volgen de toelatingsinformatie. Zo weet je zeker of voor jou de strengere toelatingseisen gelden.

Crebo-naam

De naam van je mbo-opleiding kan afwijken van de officiële crebo-naam die vermeld staat in de DUO-tabel. Crebo staat voor Centraal Register Beroepsopleidingen. Hierin staan alle door de overheid goedgekeurde beroepsopleidingen. Vind je jouw opleiding niet in de tabel, vraag de crebo-naam dan na bij je mbo-instelling. 

Neem voor meer informatie en hulp contact op met de Studenten Informatie Balie, 088 - 525 75 50.