Avans Academielezing: criminele ondermijning dicht bij huis

Criminelen lijken het schoolplein te veroveren. Jongens van twaalf worden geronseld als koerier en meisjes van veertien worden geworven als prostituee. Het is ‘ondermijning’, lees je dan: de criminele onderwereld infiltreert de bovenwereld. Bij de Avans Academielezing op 21 juni vertellen 2 docenten van Avans over hoe ondermijning in je eigen wijk en aan de andere kant van de wereld allebei heel dichtbij kunnen komen.

Hans Broks, voormalig wijkagent te Tilburg en nu docent sociale veiligheid, neemt met het publiek een kijkje in de wijk. Ontdek bijvoorbeeld hoe buurtbewoners nu al (on)bewust te maken krijgen met ondermijning. En hoe kan het dat ‘gewone’ burgers ten prooi vallen aan ondermijnende activiteiten binnen hun wijk?

Ad Hendriks, voormalig Luitenant Kolonel van het Commando Luchtstrijdkrachten en tegenwoordig docent international security, neemt het publiek mee richting het internationale speelveld. Hebben internationale conflicten invloed op de ondermijning in Nederland en waaruit blijkt dat? Kan de diplomatieke rel tussen Turkije en Nederland bijvoorbeeld gelinkt worden aan ondermijning?

Wat is uw mening, hoe herkent u ondermijning bij u in de buurt en hoe dragen wij allen bij aan de aanpak van ondermijning binnen de huidige samenleving? Ontdek het woensdagavond 21 juni bij Avans Hogeschool Breda.

De Avans Academielezing

Aanmelden kan via http://www.formdesk.com/omnismart/Academielezing21_06_2017. Inloop 19.00 uur met koffie en thee, start lezing 19.30 uur, einde 20.30 uur.

De Avans Academielezing is voor iedereen met een honger naar kennis. De Academielezing vindt meerdere malen per jaar plaats bij Avans Hogeschool, Hogeschoollaan 1 te Breda en is gratis toegankelijk.