Technische Bedrijfskunde

Voltijdopleiding in 's-Hertogenbosch

Opbouw van de opleiding

De opleiding Technische Bedrijfskunde duurt 4 jaar. Je volgt vakken en werkt aan projecten uit de praktijk. Ook bezoek je veel bedrijven. Zo combineer je theorie en praktijk.

Basis

In jaar 1 maak je kennis met het vakgebied en krijg je een goed beeld van je toekomstige werk. Je bouwt aan je netwerk, dat je later kunt inzetten voor stages. Samen met medestudenten werk je aan projecten voor bedrijven. Je gaat op bezoek bij bedrijven, bijvoorbeeld bij Unilever, DAF en Coca Cola. Je verdiept je in het bedrijf en het product, om daarna aan de opdracht te werken. Elk studiejaar kun je 60 studiepunten halen. In jaar 1 moet je minimaal 52 studiepunten halen om naar jaar 2 te gaan.

Verdieping

Ook in jaar 2 werk je aan praktijkprojecten en bezoek je verschillende bedrijven. Je volgt gastcolleges en vakken als projectmanagement. En je ontwikkelt je onderzoeks- en commerciële vaardigheden. Tijdens een 'speedmeet' maak je kennis met bedrijven waar je in jaar 3 op stage zou kunnen. De tweede helft van het derde jaar volg je onderwijs op school. In jaar 4 verbreed of verdiep je je kennis en vaardigheden met een minor naar keuze. In het laatste halfjaar ga je in een duo afstuderen.

Vakkenoverzicht

1-jaar vakken
Vakken Blok 1 Blok 2 Blok 3 Blok 4
De TBK-ingenieur x
De omgeving x
Het primaire proces x
Produceren x
2-jaar vakken
Vakken Blok 1 Blok 2 Blok 3 Blok 4
Marketing x
Productieplanning en -beheersing x
Productielogistiek x
Verandermanagement x
3-jaar vakken
Vakken Blok 1 Blok 2 Blok 3 Blok 4
Stage x x
Keten en netwerkmanagement x x
4-jaar vakken
Vakken Blok 1 Blok 2 Blok 3 Blok 4
Minor Continu Verbeteren of externe minor x x
Afstuderen x x