Mens en Techniek

Blog van studenten en docenten

De laatste zware lootjes...

,
“Helaas moet ik je mededelen, dat wij geen medewerking verlenen aan jullie onderzoek.” Op een brakke ochtend, na een avond flik te hebben door getetterd in de stamkroeg, zit je hier niet op te wachten. Opnieuw een verzorgingshuis dat niet mee wilt doen aan een onschuldig studentenonderzoek.

Onze projectgroep doet een vergelijkingsonderzoek over de kwaliteit van leven van bewoners van een verzorgingstehuis. Om te kijken welk verzorgingstehuis, klein of groot, de meeste tevreden bewoners heeft. Wij gingen er in met de gedachte dat er nooit iets gebeurt in zo’n tehuis en dat wij zo snel mogelijk onderzoek konden doen. Zodat er nog een beetje leven in de brouwerij daar komt. Nou… tot nu toe zit daar maar 1 van de 20 verzorgingstehuizen op te wachten. Je moet eerst maar geluk hebben dat zo’n tehuis antwoord stuurt op je mail, en hopen dat ze binnen 3 weken terug mailen. “Bellen”, zeggen de docenten, “gewoon bellen dan krijg je meer voor elkaar”. Bellen werkt opzicht wel beter, maar alleen als je het geduld hebt om naar een heel album wachtrij muziek te luisteren.

Nu konden we na een paar mailtjes en belletjes de reden wel zien: binnenkort is er een door de overheid geregelde meting. Deze meting, de CQI meting, is officieel getoetst en wordt meerdere jaren afgenomen met veel succes. Drie keer raden welke meting ze liever hebben? Die van dat groepje eerstejaars, of van de overheid. Je hoeft denk ik maar twee keer te raden… nog niet eens…
Met nog maar 4 weken te gaan, voordat het onderzoek ingeleverd moet worden, loopt de stress nu wel op. Zeker in deze laatste periode. Dit project maakt het verschil of je wel in één jaar je propedeuse haalt, of niet. En tot nu toe ziet het er niet best uit.

Als je iets van deze klaagblog wilt leren lees dan alleen dit:

Begin zo vroeg mogelijk met het leggen van contacten met organisaties. Zeker als je student bent, want niet veel mensen zitten te wachten op “nutteloos” onderzoek. En heb altijd een back-up plan op je back-up plan. Want op het moment hebben wij een schaarste in back-ups.


Op het moment zijn er al 12 mailtjes onderweg naar verzorgingstehuizen. Nu maar hopen dat over 3 weken er eentje: “Hierbij deel ik je mee dat wij medewerking verlenen aan jullie onderzoek. Ik zie jullie binnenkort!” terug stuurt.
Open het blog

Onze bloggers

Foto van Sebastiaan Septer
Sebastiaan
Student